donderdag 9 april 2015

Home Made:hot chili sauce

1 rode paprika, 2 rijpe tomaten in stukjes, 1 ui gesnipperd, teen knoflook, cayenne peper naar smaak, theelepel appelazijn, zout, eetlepel maizena.

Rooster de paprika ca 30 minuten in de oven op 200 graden. Laat hem 20 minuten afkoelen en rusten in de oven. verwijder de schil, zaadlijsten en steel.

Doe de paprika in een keukenmachine met de tomaat, ui, knoflook, cayennepeper, zout en azijn. Pureer tot een gladde saus. Doe de saus in een pannetje en breng aan de kook. 

Meng in een kopje de maizena met wat water tot een papje. Doe het maizenapapje bij de saus en breng aan de kook. Laat 10-15 op laag vuur pruttelen tot de saus wat indikt.

Giet de saus in een afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
Blijft zeker twee weken houdbaar.

Bron: Forks over Knives

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen