donderdag 16 april 2015

No-Meat loaf

2 stengels bleekselderij fijn gehakt, 1/2 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook fijn gehakt, theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap A, 280 gram tofu uitgelekt, 1/4 cup walnoten fijn gemalen, blikje bruine linzen van 400 gram uitgelekt, 1 1/4 cup snelkook havermout, 3 eetlepels tamari, 2 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mosterd, peterselie, tijm en rozemarijn vers en fijn gehakt, currysaus.

Oven op 180 graden. Bekleed een brood of cakeblik met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.

Sauteer ui, knoflook en bleekselderij in een beetje tamari. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Verkruimel de tofu goed fijn en schep de linzen, havermout, gesauteerde groenten, tamari, ketchup, ketjap, walnotenmeel, verse kruiden en mosterd bij de tofu. Meng goed door elkaar.

Schep het mengsel in de vorm en druk goed aan. Verdeel de currysaus over de bovenkant. Zet het brood in de hete oven en bak 55-60 minuten. Kijk of het brood gaar is door er met een sate prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt is het no-meat loaf goed. Laat afkoelen in de vorm.

Serveer het no-meat loaf bij aardappels, groente of eet het op een boterham.

Bron bewerkt recept: Engine 2 Diet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten