maandag 13 april 2015

Pasta pesto met gegrilde groenten

2 personen

150-200 gr pasta naar keuze, 1 courgette, 1 aubergine, handje kerstomaatjes, hand rucola, olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout, 2 zongedroogde tomaten, pitten en zaden, 2 volle eetlepels pesto

Snij courgette en aubergine in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet 20-25 minuten in een hete oven van 225 graden.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Maak pesto of gebruik pesto uit een potje. Ik maak mijn pesto altijd zelf.

Pesto: bakje basilicumblaadjes, olijfolie, citroensap, peper en zout, handje pijnboompitten eetlepel edelgist of Pecorino. Pureer basilicumblaadje met olie, citroensap, peper, zout edelgist of pecorino en pijnboompitten tot een smeuïge puree.

In plaats van pijnboompitten kan je ook zonnebloempitten of walnoten gebruiken dat is wat voordeliger

Giet de pasta af en schep er de pesto door. Schep de aubergine, courgette, tomaatjes en rucola door de pasta. Knip de zongedroogde tomaten in kleine reepjes en strooi over de pasta.
Enjoy!

Bron bewerkt recept:De Groene Meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen