donderdag 21 mei 2015

Bananenbrood

2 cups volkoren tarwemeel, 3/4 theelepel bakingsoda, 3/4 tl zout, 1 cup geprakte banaan, 1/2 cup agavestroop, 1/3 cup ongezoete appelcompote of moes, 1/4 cup sojamelk of een plantaardige melk naar keuze, beetje vanille extract, tl kaneel, handje rozijnen, handje walnootstukjes.

(Tegenwoordig gebruik ik een siliconen cakevorm, dat is makkelijk. Je hoeft de vorm niet meer in te vetten of met bakpapier te bekleden en wipt het brood als het is afgekoeld er zo uit!

Oven op 180 graden.
Meng in een kom, bloem, bakingsoda en zout. Meng in een ander kom de banaan, agavestroop, appelcompote of moes, sojamelk en vanille extract.

Meng de natte ingrediënten bij de droge en meng luchtig door elkaar en niet te lang. Schep dan rozijnen, walnootstukjes en kaneel door het mengsel en schep het in de bakvorm.

Bak het brood 55 tot 60 minuten in de oven en prik met een satéprikker in het brood om te kijken of het gaar is.

Bron: Forks over Knives- The Cookbook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten