zondag 31 mei 2015

Brabantse worstenbroodjes

Het is toch zo leuk om plantaardig te koken, want wat er allemaal niet mogelijk is... Zelfs de Brabantse worstenbroodjes kan je eten als vegan. Recept is van Vegetus. Ik veranderde iets aan de receptuur (wanneer niet) Maar ze zijn heerlijk!

Deeg: 250 gram tarwemeel, 150 ml lauwwarm water, 40 ml olie, 1 zakje droge gist, 1 el suiker, 1 tl zout.

Vulling: De helft van een grote pot seitan van Yakso, 1 tl gehaktkruiden, gemalen witte peper naar smaak, snuf nootmuskaat, 5 el paneermeel, 1 el bloem.

Maak het deeg door alle ingrediënten te mengen. Kneed hier een deeg van. Maak 12 balletjes van het deeg en laat 20 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. 

Maak ondertussen de vulling: Laat de seitan uitlekken. Doe de seitan in een keukenmachine en maal tot gehaktkruimels. Breng op smaak met gehaktkruiden, peper, nootmuskaat. Kneed er paneermeel en bloem door. Zet weg tot gebruik.

Kneed 12 worstjes van het gehaktmengsel. Rol de deegballetjes uit tot ronde lapjes van 10-12 cm doorsnee en verdeel het seitan gehakt er op. Rol het deeglapje tot de helft op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Leg de 12 worstenbroodjes op een bakplaat en leg er een vochtige theedoek over. Zet nog 45 minuten afgedekt op een warme plek.

Verhit de oven op 180 graden. Besmeer de broodjes bovenop met een beetje sojamelk en bak de broodjes in 20 gaar en goudbruin.

2 opmerkingen:

  1. Hey, leuk dat je deze gemaakt hebt! Met seitangehakt lijkt me ook erg lekker inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg lekker Martine, en zelfs mijn nog vleesetende man had er zo een paar achter z'n kiezen :)

    BeantwoordenVerwijderen