zondag 17 mei 2015

Cashew-feta

O,o,o,o wat is dit lekker! Plantaardige feta, gemaakt van cashewnoten. Recept is van Isa Chandra Moskowitz uit Isa Does It!

1 cup cashew noten, 2 eetlepels olijfolie (optioneel, ik liet het achterwege), 1/4 cup vers citroensap, 2 el rode wijnazijn, 2 tl gedroogde oregano (kom je in Griekenland neem daar een flinke zak mee)1 teen knoflook fijngehakt, 1/8 tl zout, vers gemalen zwarte peper.

Doe de cashewnoten in een pan en zet ze onder water. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de noten een half uur op laag vuur koken. Giet de noten af en laat ze uitlekken. Prak ze fijn met een vork of puls een paar keer in een keukenmachine. Ik gebruikte het molentje van mijn bamix. Het moet een beetje op de structuur van ricotta lijken. 

Meng de olie met citroensap, azijn, oregano, zout, peper en knoflook. Meng goed door elkaar en laat een nachtje op smaak komen.

Maak een Griekse salade zoals je gewend bent en strooi de cashewfeta er over. Als je de cashewfeta stevig aandrukt kan je er zelfs blokjes van maken. Ik schepte de cashewfeta op een Griekse pasta salade.

Bron: Isa Does It- Isa Chandra Moskowitz

4 opmerkingen:

  1. Een beetje late reactie(vraag). Wil dit binnenkort voor onze Vegandochter maken. Denk je dat ik de wijnazijn ook kan vervangen door 1 eetlepel rode wijn en 1 eetlepel appelazijn?
    Bedankt en groet,
    MiekeR.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @MiekeR. het is altijd te proberen, maar waarom geen rode wijnazijn of heb je dat niet in huis misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Winny. Dat is inderdaad de reden. Heb wel een paar soorten azijn, zoals witte en bruine balsamico, gewone azijn en appelazijn in huis.

      Verwijderen
    2. Dan misschien, witte en rode azijn met elkaar vermengen

      Verwijderen