woensdag 6 mei 2015

Curry met gemarineerde tempeh

Tempeh

200 gram tempeh in dunne plakjes of blokjes, 4 el tamari, 2 el rijstazijn, beetje water, theelepel ketoembar, teen knoflook, stukje gember geschild en geraspt, theelepel sambal, 2 el ketjap, 1 el teriyakisaus.

Maak een dressing van de ingrediënten en marineer de tempeh hier minimaal een uur in.

Curry

1 ui gesnipperd, stuk gember geschild en geraspt, 2 tenen knoflook, theelepel sambal, theelepel kerrie, snufje kaneel, 1 kruidnagel, blik tomaatblokjes, 500 gram zoete aardappel in blokjhes van 1 1/2 cm, zout naar smaak, beetje water, theelepel bouillonpoeder, 30 gr rozijnen, half blik kokosmelk, 1/2 courgette in blokjes, flinke hand spinazie.

Fruit ui, knoflook, sambal en gember. Voeg kerrie, kaneel en kruidnagel toe en fruit kort op hoog vuur tot alle smaken vrij komen. Voeg dan het water, kokosmelk, bouillon, zoete aardappel, courgette, rozijnen en het blik tomaatblokjes toe en roer alles goed door. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur 20/30 minuten sudderen. Schep de spinazie door de curry en laat slinken. 

Verhit in een pan een beetje olie en fruit de tempehblokjes op hoog vuur tot ze wat knapperig worden. Serveer de curry met witte rijst en de tempeh.

Bron- The Starch Solution Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen