dinsdag 19 mei 2015

Falafelburgers

Voor de falafelburgers:1 cup gedroogde kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 1 cup gesnipperde ui, handje verse peterselie en koriander, 1/4 cup water, 1/2 cup gedroogde broodkruimels, 1/2 tl bakpoeder, 1 afgestreken el komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout, paar flinke draaien zwarte peper uit de molen, olijfolie, 8 pitabroodjes, plakjes tomaat, komkommer, sla, augurken, 

Voor het sausje:1 cup ketchup, heel fijn gesnipperde ui, snuf komijnpoeder, 1 tl sambal

Laat de kikkererwten 12 uur weken, spoel ze af. Doe de kikkererwten in een pan, zet ze onder water en kook in 1 1/2 uur.

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe de knoflook, gesnipperde ui, peterselie en koriander in een foodprocessor en hak fijn maar geen pulp. Schep dit mengsel in een kom. Schep nu de kikkererwten in de foodprocessor en puls tot fijne kruimels, voeg het water toe en puls nogmaals. Het moet een kruimelige structuur hebben en geen puree.

Schep de kikkererwten bij het uimengsel, voeg broodkruimels, bakpoeder, komijn, paprika, zout en peper in de kom en meng alles goed. Dek de kom af e laat minstens een half uur staan in de koelkast.

 Maak een sausje van ketchup, gesnipperde ui, komijn en sambal

Maak 8 burgers met je handen van het mengsel. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin. Verhit de pitabroodjes in een broodrooster en snij ze open. Beleg de pitabroodjes met sla, tomaat, komkommer, augurk en eventueel wat gebakken ui. Leg de falafelburgers in de broodjes en schep wat saus erop.

Bron falafelburgers: Isa Does It!- Isa Chandra Moskowitz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten