dinsdag 5 mei 2015

Home Made: Anzac Biscuits

100 gr boter, 2 eetlepels golden syrup, 1 tl baking soda, 3 el kokend water,120 gr bloem, 100 gr rietsuiker, 80 gr havermout, 80 gr kokosrasp, tl vanille extract, sinaasappelrasp van 1 schoongemaakte sinaasappel.

Oven op 180 gr

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en voeg de golden syrup toe. Roer goed door en laat de stroop smelten. Haal de pan van het vuur. Meng baking soda met 3 eetlepels kokend water. Voeg aan het boter mengsel toe.


Meng bloem met havermout, rietsuiker en kokos. Maak een kuiltje in het midden en giet hier het botermengsel in. Voeg vanille extract en sinaasappelrasp aan het deeg en kneed alles goed met de hand.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes ter grote van een walnoot en druk ze een beetje plat op de bakplaat. Laat wel wat ruimte tussen de koekjes want ze lopen nog wat uit. Ik had twee grote bakplaten nodig voor ongeveer 35 koekjes.
Bak de biscuits 10 minuten in de hete oven en laat ze dan afkoelen op het bakblik.

Bron: Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen