dinsdag 26 mei 2015

Home Made naanbrood (vegan)

1 tl droge gist, 3/4 cup warm water, 2 tl rietsuiker
2 cups volkorenmeel, 1 tl zout, 2 tl bakpoeder, 3 el sojayoghurt, 1 tl knoflookpoeder of een teen geperste verse knoflook, 2 tl nigellazaad

Meng water met gist en suiker. Laat 10 minuten staan, het gist wordt dan actief en zal dan zorgen voor een schuimlaagje op het water. Zo niet is de gist niet goed of het water te warm geweest en begin je opnieuw.

Meng meel met zout en bakpoeder. Schep de yoghurt door het gistmengsel en schep luchtig door het meel. Meng tot een kleverig deeg. Dek de schaal af met een vochtige theedoek en zet op een warme plaats. Laat 45 minuten rusten. Kneed nogmaals door, voeg knoflook en nigellazaad toe en laat afgedekt 30 minuten rusten.

Maak 6 balletjes van het deeg en rol uit tot naanbroodjes ongeveer 3mm dik. Verhit de oven op 180 gr en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Leg de naanbroodjes op de bakplaat,(misschien moet je het in 2 keer doen) en bak ze 4-5 minuten per kant. Misschien kan je het ook in een pan bakken, een paar minuten tot het brood zwarte blazen gaat vormen

Serveer bij een Indiase maaltijd en wat mangochutney.

Bron recept: The Starch Solution Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen