dinsdag 12 mei 2015

Home Made: olievrij pizzadeeg

1 el droge gist uit een zakje, 2,5 cup bloem, 1 tl suiker, 1 cup handwarm water, 1 tl zout.

Doe het water in een kommetje, voeg gist en suiker toe en laat 10 minuten staan. Als het goed is komt er dan een soort schuim op het water, dat is de gist die rijst. Gebeurt dit niet is de gist oud of is het het water te warm of te koud geweest. Begin dan opnieuw...

Doe bloem en zout in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Schep het gistmengsel in het kuiltje en roer met een houten pollepel tot een deegje. Kneed met de hand verder tot een elastisch deeg.

Dek de kom af met plasticfolie en laat de deegbal 30 min rijzen. Verwarm de oven op 250 gr.

Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een mooie ronde lap.  Leg het deeg op een pizzasteen, bakblik of pizzablik en bak 5 minuten voor in de oven. Dan wordt de bodem niet zo zacht door de saus. Beleg de pizza met wat je lekker vind.

Ik gebruikte een half blik tomatenblokjes, rode ui, courgette, artisjokken, oregano, mozzarella en wat olijfolie.

Het lijkt mij ook een prima deeg om platbrood van te bakken. Kneed dan door het deeg wat kruiden als rozemarijn, oregano en wat olijven en zongedroogde tomaten.

Bron: Potato Strong


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen