maandag 18 mei 2015

Pasta met spinazie-walnoot pesto

2 personen

200 gram pasta naar keuze, 150 gram verse spinazie, 2 teentjes knoflook, helft van een bascilicumplantje, scheut olijfolie, scheutje citroensap, 50 gr gehakte walnoten, peper en zout, parmezaanse kaas (optioneel)

Maak in een keukenmachine pesto van de helft van de walnoten en de helft van de spinazie, bascilicum, knoflook, citroensap en olie. Pureer tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Bewaar een half kopje kookwater. Verhit wat olie in en pan en laat de andere helft van de spinazie slinken. Giet de pasta af en meng door de spinazie. Schep een paar eetlepels pesto en het kookwater door de pasta. Verhit alles nog even goed en schep in borden.

Strooi de rest van de walnoten over de pasta en eventueel wat parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen