donderdag 7 mei 2015

Pasta Primavera

2 personen

Scheutje olijfolie, handje kerstomaatjes, 1 middelmaat wortel geschild en in plakjes van 1 cm, 2 tenen knoflook, handje champignons in plakjes, 4 groene asperges, kontjes verwijden en in stukjes van 3 cm, 3 eetlepels doperwtjes (diepvries), 1/2 courgette in kwarten van 1 cm, handje verse bascilicum, kopje water, beetje groentebouillon poeder, peper, flinke scheut kookroom, parmezaanse kaas, pasta naar keus.

Verhit de olie en fruit wortel met knoflook en de tomaatjes. Voeg de champignons, courgette, asperges en doperwtjes, water en bouillonpoeder toe en laat een minuut of 5 pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. 

Schep de bascilicum en kookroom door de saus en breng op smaak met peper

Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep de pasta direct uit de pan in de saus. Het kookvocht van de pasta bind de saus een beetje.

Schep de pasta primavera in borden en schaaf er wat parmezaanse kaas over

Als je de maaltijd helemaal plantaardig wil gebruik je sojaroom en edelgistvlokken ipv parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen