maandag 11 mei 2015

Plantaardige balletjes voor de spaghetti

2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 250 gr kastanje champignons in stukjes, 2 tenen knoflook fijngehakt, 1 1/2 cup gekookte bruine rijst (misschien een restje wat je overhebt), 1/2 cup broodkruimels, 1/4 cup bloem, tl gedroogde bascilicum, 1 1/2 tl zeezout, 1 tl gemalen zwarte peper, 1/4 tl chilivlokken, olie om te bakken.

Verhit olie in een pan en bak ui en champignons tot ze goed heet zijn en de ui bruin gaat kleuren. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Doe het mengsel dan in een keukenmachine.

Voeg de afgekoelde rijst, broodkruimels, bloem, bascilicum, zout, peper en chilivlokken toe en pureer tot een gladde massa. Doe mix in een kom en draai walnoot grote balletjes van het mengsel.

Verhit olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.

Kook ondertussen spaghetti en bereid tomatensaus zoals je gewend bent. Schep de spaghetti door de tomatensaus en schep de balletjes erop. Strooi er nog wat edelgist over of parmezaanse kaas.

Bron: Chloe's Vegan Italian Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten