donderdag 14 mei 2015

Risotto met paddenstoelen en zongedroogde tomaat

Het kan een vetvrije risotto en de smaak is er niet minder om.
2-3 personen

8 gedroogde paddenstoelen, 4 zongedroogde tomaten zonder olie, 1 ui gesnipperd, teen knoflook fijn gehakt, 2 bosuitjes fijn gesneden of twee eetlepels doperwten, 225 gram risotto rijst, scheut witte wijn, 1 liter paddenstoelenbouillon, handje verse peterselie fijn gehakt, zout en gemalen zwarte peper.

Week paddenstoelen en zongedroogde tomaten samen in een kommetje met kokend water, ongeveer 15 minuten. Haal de paddenstoelen en tomaten uit het weekwater maar gooi het water niet weg. Snij paddenstoelen en tomaten klein.

Verhit een paar eetlepels van het weekwater in een grote pan. Fruit hier de ui en knoflook in. Voeg de paddenstoelen en zongedroogde tomaat toe en laat kort koken tot het meeste week water verdampt is.

Voeg dan de risotto toe en een flinke scheut wijn. Roer goed om. Zet het vuur halfhoog en begin dan met het toevoegen van de bouillon. Steeds een soeplepel bouillon toevoegen en blijven roeren tot de bouillon verdampt is. Dan weer een nieuwe lepel bouillon toevoegen. Het hele proces duurt ongeveer 20 minuten, dan is de risotto gaar. Je zal merken dat de risotto steeds zachter gaat worden.

Voeg halverwege de tijd de bosui of doperwten en peterselie toe. Als de risotto gaar is voeg je nog wat vers gemalen zwarte peper toe en breng eventueel op smaak met wat zout.

Schep de risotto in borden en strooi er wat edelgist over. Serveer met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten