zondag 10 mei 2015

Salade van warme wortel en adzukiboontjes

2 personen

Salade: 4 grote wortels, geschild en in stukken, eetlepel olijfolie, snufje cayennepeper, halve tl djintan, halve tl paprikapoeder

1/2 blik adzukiboontjes afgespoeld en uitgelekt, scheutje rode wijnazijn, 2 flinke handen wilde spinazie, 1 avocado, handje kerstomaatjes.

Dressing: 2 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn, 1/2 tl ketoembar of verse koriander, paar verse muntblaadjes fijn gehakt, teen knoflook geperst, kneepje citroensap. Meng alles goed door elkaar en zet even weg.

Oven op 200 graden. Leg de wortels op een bakblik, sprenkel de olie en de kruiden erover, hussel goed door en rooster 20/25 minuten.

Meng de adzukiboontjes met rode wijnazijn.

Leg de gewassen spinazie op borden. Snij de avocado in blokjes en leg op de sla met de wortel, tomaatjes en boontjes. Schep de dressing er over en serveer met een goed stuk brood.

Bron: Vegetarian Living

Geen opmerkingen:

Een reactie posten