maandag 25 mei 2015

Samosa's

Van een restje bloemkool en aardappels maak ik graag samosa's
Dit keer gebruikte ik een vetvrij recept voor deeg.


Vulling: restje gekookte bloemkool, restje gekookte aardappel, 2 eetlepels doperwten, worteltje in blokjes gesneden, 1/2 ui gesnipperd, teen knoflook fijngehakt, tl sambal, 1/2 tl masalakerrie, 1/2 tl komijnpoeder, peper en zout, 2 eetlepels kokosmelk.

Deeg: 1 cup bloem, 1 cup volkorenmeel, 2/3 cup water, 1/2 tl zout, maanzaad, sesamzaad

Fruit ui en knoflook 5 minuten in een beetje kokosmelk. Voeg de rest van de groenten en kruiden toe en meng goed door elkaar.

Roer bloem en meel met zout door elkaar. Voeg het water toe en kneed een deeg. Zet afgedekt een half uur weg. Kneed 6 balletjes van het deeg en rol ze uit tot cirkels van 2mm dikte.

Verdeel het groentemengsel over de helft van de deeglapjes en klap ze dicht. Druk de randen stevig aan. Bestrijk met een bakkwast wat sojamelk over de samosa's en strooi er sesam en maanzaad over.

Verhit de oven op 200 gr. Leg de samosa's op een bakplaat en bak 20-25 minuten. Serveer met sambal, chilissaus of sriracha.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen