maandag 4 mei 2015

Wortelbeignets met schapenkaas en citroensaus

Bron foto: Vegalicious
Voor de beignets: 250 gr haloumi (schapenkaas), 4 grof geraspte dikke wortels, 5 gesnipperde lenteuitjes, 1 bosje fijn geknipte koriander, 1 eetlepel geroosterde en fijn gemalen korianderzaadjes, 20 gr kikkererwtenmeel of gewone bloem, 2 losgeklopte eieren, 3 eetlepels olijfolie, 1 handje rucola, peper en zout.

Voor de citroensaus: 1/2 teen fijngehakte knoflook, 1 eetlepel zachte honing, 1 theelepel grove mosterd, sap en rasp van een citroen, 0,9 dl olijfolie, peper en zout.

Doe voor de citroensaus alle ingrediënten in een potje met deksel en schud goed tot je een mooie homogene saus hebt. De dressing blijft wel een paar weken goed in de koelkast.

Rasp 50 gr haloumi grof en meng door de geraspte wortels. Snij de rest van de kaas in plakken en zet even weg.

Voeg de rest van de ingrediënten behalve de rucola en olijfolie aan het haloumi/wortel mengsel en breng op smaak met peper en zout. Vorm 12 balletjes van het mengsel en druk ze enigzins plat.

Verhit wat olie in een pan en bak steeds 3 beignets 2 minuten aan iedere kant tot ze bruin worden. Haal de beignets uit de pan en houd ze warm. Bak dan de plakken haloumi in de pan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen. 

Maak stapeltjes op borden van wortelbeignets en haloumi en strooi er wat rucola over. Besprenkel met citroensaus.

Bron Vegalicious- Alice Hart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten