maandag 29 juni 2015

Lente panzanella

2 personen

Half ciabatta brood in stukken gescheurd (vers of afbak), 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook gepeld, 250 gram krielaardappels, 50 gram (dubbel gedopte) tuinbonen (vers of diepvries), 3 artisjokharten uit blik gehalveerd, 50 gram zongedroogde tomaten, eetlepel kalamata olijven, 100 gram kerstomaatjes gehalveerd, hand rucola, rode wijnazijn, bascilicumblaadjes.

Verwarm de oven op 190 gr. Doe de stukken brood in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en leg er de knoflook tussen. Hussel goed om. Bak in 10 minuten krokant in de oven.

Kook de aardappeltjes 12-15 minuten. Voeg de laatste twee minuten de tuinbonen toe. Giet af en schep met de rest van de ingrediënten in een grote kom. Strooi de blokjes brood er over. Klop een dressing van olie, rode wijnazijn, peper, zout en bascilicum en meng door de salade.

Bron bewerkt recept: Jamie Magazine mei/juni

(Ik kocht bij AH XL een bakje tuinboontjes van de versafdeling, haalde de grijze velletjes er af en gooide ze zo in de salade zonder mee te koken)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen