maandag 1 juni 2015

Pasta met radicchio, artisjokken en erwtjes

2 personen

Olijfolie, 1 rode ui in dunne plakjes, takje rozemarijn, 6 artisjokharten in olie, uitgelekt en in stukken, 50 gr erwtjes, 1/2 klein kropje radicchio grof gesneden, 50 ml witte wijn, 200 gram pasta naar keuze, parmezaanse kaas (optioneel), peper

Verhit de olie in een bakpan. Voeg ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak op laag vuur 10 minuten.
Voeg de artisjokken, erwtjes en radicchio toe, breng op smaak met zout en peper en bak 5 minuutjes mee. Schenk de wijn bij het mengsel en laat de alcohol verdampen.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en schep door het groente mengsel. Laat nog een minuut meewarmen
Schep de pasta in borden en schaaf er wat parmezaanse kaas over.

Bron recept: Gino's Veg Italia uit de juni editie van Vegetarian Living.  (dit boek van Gino D'Acampo staat op mijn verlanglijstje)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen