woensdag 8 juli 2015

Brosse brokken met zonnebloempitten

175 gr zonnebloempitten, 45 gr kokosrasp, 35 gr sesamzaadjes, 75 gr cranberries of rozijnen, snufje fijn zeezout, 1 tl kaneelpoeder, 2 el kokosolie, 120 ml rijststroop

Verwarm de oven voor op 170 gr. Bekleed een bakplaat met een hoge rand met bakpapier.
Meng de zonnebloempitten, kokos, sesamzaad, cranberries of rozijnen, zout en kaneelpoeder in een grote kom.

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en roer de rijststroop erdoor. Giet het stroop mengsel bij het droge mengsel en roer goed en vlug door elkaar. Schep het mengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad met een met kokosolie ingevette lepel.

Bak het mengsel 15-20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Gebruik de punten van het bakpapier als handvatten om de afgekoelde koek uit het blik te tillen.

Breek de koek in stukken. Je kunt de brokken twee weken bewaren in een goed afgesloten trommel.
Wees gewaarschuwd... als je hier aan begint is stoppen bijna niet meer mogelijk!

Bron- My New Roots Sarah Britton

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen