donderdag 9 juli 2015

Gebakken gnocchi met cannelini bonen en spinazie

4 personen

olijfolie, 2 tenen knoflook in plakjes, 500 gr kerstomaatjes, 50 ml witte wijn, blik cannelini bonen uitgelekt en afgespoeld, 450 gr jonge bladspinazie, 500 gr gnocchi (uit een pakje), 125 gr mozzarella  in blokjes, parmezaanse kaas, zout en peper.

Oven op 200 gr. Vet een bakblik in met olie. Breng een grote pan met water aan de kook.

Verhit olie in een bakpan. Fruit de knoflook en tomaatjes en bak 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat zachtjes sudderen tot de tomaatjes open ploppen. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de bonen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de gnocchi in het kokende water en breng aan de kook. Zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar en kan je ze met een schuimspaander uit de pan scheppen. Voeg de gnocchi bij het tomatenmengsel en voeg 2 eetlepels van het kookwater toe. Schep alles voorzichtig door elkaar.

Schep de gnocchi in de ingevette ovenschaal en strooi de mozzarella en parmezaanse kaas er over.
Bak 10-15 minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Bron Veg Italia- Gino D'Acampo  uit Vegetarian Living juni 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen