maandag 27 juli 2015

Havermout-yoghurt-bessen muffins

2 1/2 cups havermoutmeel* 1 el bakpoeder, snufje zout, 2/3 cup plantaardige melk, 1/2 cup oerzoet, 1/2 cup appelmoes, 1/2 cup (ongezoete) sojayoghurt, vanille extract, 1 1/4 cup bessen die je lekker vind. Ik had nog wat aardbeien in de vriezer. Siliconen muffinvorm voor 12 muffins

*Havermout zelf tot meel malen in een keukenmachine. Gebruik je bevroren fruit,... ontdooien en uitlaten lekken in een vergiet. Oven op 175 graden.

Meng havermoutmeel met bakpoeder, zout en oerzoet. Maak een kuiltje in het midden en voeg sojayoghurt, plantaardige melk, appelmoes en vanille extract toe. Meng alles door elkaar maar overmix het niet.

Schep de bessen naar keuze door het beslag en vul de muffinvorm met het beslag. Zet de muffinvorm op een bakplaat en schuif in de oven. Bak de muffins ongeveer 25 minuten en prik met een prikkertje om te kijken of ze gaar zijn. Anders nog een paar minuten extra bakken.

Laat de muffins helemaal afkoelen en wip ze dan uit de vorm.

Bron- Forks over Knives The Cookbook http://shop.forksoverknives.com/Forks_Over_Knives_…/3018.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen