dinsdag 14 juli 2015

Pasta met gegrilde paprika en kipstuckjes

2 personen

Olijfolie, grote teen knoflook fijngehakt, 1 1/2 bakje kipstuckjes (Vegetarische Slager), 2 grote geroosterde paprika,s uit een pot, 1/2 theelepel sambal, 1/2 blik tomaatblokjes, 250 ml groentebouillon, 200 gram pasta naar keuze, 125 ml sojaroom, verse bascilicumblaadjes of een theelepel groene pesto, 40 gram geraspte parmezaanse kaas (optioneel)

Verhit olie in een pan en fruit de paprika met knoflook. Schep de sambal en tomaatblokjes erdoor. Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de bouillon bij de paprikamengsel en de bascilicum of pesto en roer de sojaroom erdoor. Giet een paar eetlepels kookvocht van de pasta bij de saus, roer goed door en breng aan de kook.

Zodra de pasta klaar is schep je hem vanuit het kookwater zo bij de saus. Schep de parmezaanse kaas door de saus en laat alles goed warm worden. 

Bak de kipstuckjes in een beetje boter of schep ze zo uit de verpakking door de saus. Meng alles nogmaals goed door, laat nog lekker warm worden en schep dan in borden.

Voor de plantaardige versie laat je de kaas eruit

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen