maandag 20 juli 2015

Portobello burger met geitenkaas en pesto

Eenvoud kan zo lekker zijn... En ik ben dol op portobelloburgers, stevige beet en perfecte smaak!
Pesto kan je zelf maken naar smaak, met kaas of zonder kaas of je koopt een potje.

4 portobello's, olijfolie, 6 el pesto, 100 gr vegetarische geitenkaas in plakken of blokjes, 2 rijpe tomaten, paar slablaadjes, 4 hamburgerbroodjes

Verhit bbq, grill of grillpan. Ik gebruikte een grillpan. Verwijder de steeltjes van de portobello's. Hak ze fijn en bewaar ze ergens anders voor.

Vet de portobello's in met olijfolie en leg ze met de bolle kant op de bbq, grill of grillpan. Draai een paar keer om en zodra de portobello's zacht beginnen te worden en een kleurtje te krijgen, vul je de holle kant waar het steeltje zat met geitenkaas en pesto.Laat de kaas smelten. 

Rooster de broodjes kort op de bbq of grill.Beleg de broodjes met sla en tomaat. Leg de porobello's op de tomaat en klap de broodjes dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen