dinsdag 7 juli 2015

Tempeh met paddestoelen en rijst

2 personen

2 teentjes knoflook geperst, 1 1/2 el fijngehakte gemberwortel, 60 ml tamari, 2 el agavestroop, 2 el rijstazijn, 300 gr tempeh, 200 gr volkoren rijst, zout, kokosolie of ghee, 1 middelgrote ui gesnipperd, 2 grote portobella's, 100 gr verse jonge spinazie, 3 el geroosterde sesamzaadjes, tl sesamolie, 2 lente uien in dunne ringetjes.

Dressing: Klop knoflook, gember, tamari, siroop en azijn door elkaar. Snij de tempeh in plakken en marineer minimaal 30 minuten maar het liefst een hele nacht. Zet de in de koelkast en keer af en toe.

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Verhit kokosolie of ghee in een grote koekenpan. Voeg ui en wat zout toe en bak de ui op laag vuur 7 minuten tot ze zacht is. Voeg de portobella's toe en bak ze 5 minuten mee zonder te roeren. Ze karameliseren dan. Na de 5 minuten mag je ze omroeren en nog een minuut of 4 bakken. Roer een el marinade bij de paddestoelen en voeg de spinazie toe. Roer goed om en haal de pan onmiddelijk van het vuur. Zet even weg.

Verhit nog wat olie of ghee in een pan en bak de tempehplakjes aan beide zijden bruin. Strooi de sesamzaadjes erover. 

Serveer de rijst met het groentemengsel en de tempehplakjes, strooi de lente ui erover

(wij bakten de tempehplakjes op de BBQ, dat gaat ook goed. De sesamzaadjes meng je dan door de marinade)

Bron bewerkt recept- Sara Britton

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen