donderdag 16 juli 2015

Tomaten foccacia

400 gr volkorenmeel of bloem, 7 gr gedroogde gist, 1theelepel suiker, 300 ml lauwwarm water, 2 theelepels gemalen zeezout + extra voor over het brood, 1 el olijfolie+ extra voor op het deeg, flinke hand mini roma tomaatjes, handje olijven groen en zwart, 1 el kappertjes, oregano, lage ovenschaal van 20-40 cm.

Doe het meel in een kom. Los de gist op met een 1/2 kopje lauwwarm water, 1 tl suiker en 1 tl zout.
Laat minimaal 10 minuten staan tot er een schuimlaagje opkomt. Is dit niet het geval is de gist dood en kan je opnieuw beginnen. 

Maak een kuiltje in de kom met meel en meng de rest van het zout erdoor. Giet het water erbij en het gistmengsel. Meng door elkaar en giet de eetlepel olijfolie erbij. Kneed verder tot een zacht en plakkerig deeg. Vet een kom in met een beetje olijfolie en leg de deegbal erin. Dek af met een vochtige theedoek. Laat 1,5-2 uur op een warme plek rijzen. Je kan het deeg ook s'morgens maken en zet de rest van de dag weg op een warme plek...

Vet een ovenschaal of bakblik met olie. Verhit de oven op 200 gr. Maak je vingers een beetje vettig met olie en haal de deegbal uit de kom. Druk de deegbal uit in de ovenschaal. Verdeel de tomaatjes, olijven en kappertjes over het deeg en strooi het zeezout en de oregano erover.

Zet de ovenschaal in de oven en bak het brood 20-25 minuten. Serveer de foccacia met tomatensoep.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen