woensdag 26 augustus 2015

Appelbrood

Vulling: 2 appels geschild en in kleine blokjes, 1/4 cup appelmoes, kneepje citroensap, 1/4 cup sucanat, tl kaneel, tl koekkruiden, snufje piment

Deeg: 1 1/2 cup tarwebloem, 1/2 cup havermoutmeel, 1 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl bakingsoda, tl kaneel, snuf zout, 3/4 cup amandelmelk, 1/2 cup rijststroop, vanille extract

Oven op 180 graden. Maal een halve cup havermout in een keukenmachine.

Meng de appelblokjes met citroen, appelmoes, sucanat, kaneel, koekkruiden en piment. Zet even weg.

Meng voor het deeg de droge ingrediënten. Meng de natte ingrediënten. Meng natte en droge ingrediënten voorzichtig door elkaar. Overmix het geheel niet.

Gebruik een siliconen bakvorm of vet een cakeblik in met wat olie. Schep het deeg in de vorm en schep de appelmix op het deeg. Met een vork schep je het appelmengsel voorzichtig door het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven.

Bron: Plant Powerd Kitchen

Ik koop havermout van AH Basic en maal het hele pak in een keer fijn tot meel, dan heb ik steeds op voorraad.

Sucanat of oerzoet kan je kopen in de natuurvoedingswinkels. Het is onbewerkte suiker, bruin van kleur en heeft een stevige smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen