maandag 10 augustus 2015

Champignon quesedilla's

4 grote tortilla's, 3 el boter, 2 el bloem gezeefd, 1 ui gesnipperd, 300 ml plantaardige of volle melk, 40 gr pecorino, geraspt, 1/4 bakje kruidenroomkaas, 8 grote champignons in plakjes, 1 grote teen knoflook, peper en zout uit de molen.

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Smelt 2 el boter in een steelpan op laag vuur en fruit hier de ui in tot ze glazig zien. Strooi de bloem erover en fruit mee tot het begint te kleuren. Schenk nu beetje bij beetje de melk erbij tot er een romige bechamelsaus ontstaat. Roer de pecorino en de kruidenkaas erdoor en laat langzaam smelten. Laat nog een minuut of 5 pruttelen tot een mooie saus.

Smelt de rest van de boter in een pan en bak de champignons bruin. Bak dan de knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk 2 tortilla's met de bechamelsaus en schep de champignons erop. Leg de andere wraps op de champignons. Leg de wraps op een bakplaat en schuif in de oven. Bak 5 minuten. Snij de quesedilla's in punten en serveer met een salade.

Bron bewerkt recept: United Wraps- Esthefan Meijer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen