maandag 17 augustus 2015

Dosa's met aardappel/erwten curry

Ongeveer 10 stuks

De curry: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, stukje verse gember van 3 cm geraspt (schil verwijderd maar die kan je met een kopje thee meetrekken ) 1 tl sambal, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 2 cups aardappelblokjes, 1/2 bakje champignons in plakjes, klein blikje doperwten of diepvries, 1/2 blik kokosmelk, 1/2 tl geelwortel, 1 tl ketoembar, kneepje citroensap, zout en peper

Rooster het komijn en mosterd zaad in een droge pan. Voeg sambal, knoflook, gember en ui toe met een beetje water en laat 2-3 minuten sauteren.

Voeg aardappels en champignons toe. Giet de kokosmelk erbij met de rest van de kruiden en citroensap. Kook 10-15 minuten op laag vuur tot de aardappels gaar zijn. Voeg dan de erwtjes toe en laat nog een paar minuten pruttelen.

De dosa's: 1 cup kikkerwerten meel, 1 cup bloem, 1/2 tl bakingsoda, tl mosterdzaad, 4 dl water

Meng bloem, kikkererwtenmeel, mosterdzaad en bakpoeder. Voeg beetje bij beetje het water toe en meng tot een beslag.

Giet een paar druppeltjes olie in een koekenpan en wrijf de olie uit met een stuk keukenpapier. Misschien kan je het ook wel proberen zonder olie...

Schep wat beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag de bodem bedekt. Zodra het beslag gaatjes krijgt en de bovenkant droog wordt schep je wat van de curry op een helft van de dosa. Met een spatel klap je de andere helft van de dosa voorzichtig over de curry. Laat nog een paar tellen goed warm worden en schep de gevulde dosa dan voorzichtig uit de pan. Ga door tot alles op is.

Serveer met mangochutney en/of chilisaus

Bron Dosa: Jamie Oliver
Bron Curry: Plant Based on a Budget

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen