zaterdag 29 augustus 2015

Gember koekjes

250 gram bloem, 150 gram (plantaardige) boter of margarine, 150 gram suiker, 1 tl gemberpoeder, 20 gram geraspte verse gember, potje gemberstukjes op siroop, snufje zout.

Meng bloem met suiker, gemberpoeder, geraspte gember, 1 el gemberstukjes en een snufje zout. Kneed tot een zacht deeg. Leg een stuk plastic of aluminiumfolie klaar. Doe het deeg er in en maak er een rol van. Leg een uur in de koelkast.

Verhit de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.  
Haal de rol deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem op je aanrecht. Rol het deeg nog enigszins uit en snij plakjes van 1 1/2 m dik. Ik had iets van 36/40 koekjes verspreid over 2 bakplaten.

Leg de koekjes op de bakplaat en schep op ieder koekje nog een beetje gembersiroop met de gemberstukjes.

Bak in 15/20 minuten gaar en goudbruin. Maar blijf altijd bij je oven in de buurt en kijk regelmatig hoe het gaat. Niet iedere oven is hetzelfde.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze in een koektrommel doet.

En nu maar proberen er van af te blijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen