dinsdag 11 augustus 2015

Groentespiesen met haloumi

 

Haloumi is een halfharde kaas uit Cyprus en geschikt om te bakken en te grillen. Daar maken we groente spiesjes van...

Voor ongeveer 8 spiesen

Paprika in blokken gesneden, middelgrote ui gehalveerd en de rokken losgemaakt, halve courgette in dikke plakken, 16 kerstomaatjes, blok haloumi (250 gram) olie, citroensap, teen knoflook geperst, oregano, peper en zout, houten stokjes.

Maak een marinade van olie, citroensap, geperste knoflook, oregano, peper en zout. Schep hier de groenten door en laat een paar uur marineren. Leg de houten stokjes in water zodat ze niet zo snel verbranden tijdens het grillen.

Vlak voor het bereiden van de spiesen snij je de haloumi in blokjes van 3-3 cm. Rijg om en om ui, paprika, courgette en haloumi aan een stokje. Ga uit van 2 stukjes kaas, ui, paprika, tomaatjes en courgette per stokje.

Verhit de bbq, grill of grillpan en rooster de spiesjes tot de groente bruine randjes krijgen en kaas goudbruin kleurt.

Liever plantaardig? Dan maak je haloumi van tofu volgens dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten