maandag 3 augustus 2015

Spaghetti in een romige tomaten/basilicumsaus

200 gram spaghetti, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 cup ongezouten en ongebrande cashewnoten (toko), 1/4 cup water, 1 el tomatenpuree, 4 zongedroogde tomaten zonder olie geweekt in een beetje water, 2 el olijfolie, 4 tenen knoflook, chilivlokken naar smaak, snuf zout en zwarte peper uit de molen, scheutje donkere balsamico, snuf kruidenzout, half bosje basilicumblaadjes, half bakje speckjes van De Vegetarische Slager (zijn niet plantaardig)

Snij de tomaat in kleine blokjes en doe ze met velletjes en pitjes, het water, cashewnoten, zongedroogde tomaten inclusief weekwater en tomatenpuree in een keukenmachine en pureer glad.

Snij de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook op laag vuur tot het gaat geuren. Voeg dan de tomatensaus toe. Breng aan de kook en laat 4-5 minuten op laag vuur prutellen.
Breng de saus op smaak met balsamico, chilivlokken, peper, zout en kruidenzout en fijngehakte basilicumblaadjes.

Verhit in een andere pan opnieuw wat olie en fruit hier de speckjes in. Bak ze knapperig. Schep de speckjes met olie door de tomatensaus.

Breng water aan de kook en kook spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Giet het kookvocht door de saus samen met de gare spaghetti. Hussel alles goed door en laat nog even goed warm worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten