dinsdag 29 september 2015

Gebakken havermout met appel en speculaaskruiden

3 appels geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden, snelkookhavermout, amandelmelk, hand rozijnen, kaneel, speculaaskruiden, beetje sucanat, ovenschaal

Oven op 180 graden
Leg de appelblokjes en de rozijnen in een ovenschaaltje en strooi er wat kaneel over. Schep er zoveel havermout op dat de blokjes grotendeels bedekt zijn.

Strooi er een theelepel speculaas/koekkruiden over. Giet er nu zoveel amandel of een andere plantaardige melk over dat alles goed onder het vocht staat.

Strooi er een beetje sucanat over en zet het schaaltje in de hete oven. Bak de havermout 40 minuten in de hete oven. Laat de havermout in de koelkast een nachtje opstijven. 

Schep de gebakken havermout in schaaltjes en eet het koud of warm en strooi er nog wat walnoten over.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen