woensdag 9 september 2015

Gevulde paprika's

Prima gerecht om wat restjes op te maken zo vlak voor mijn vakantie. Rijst kook ik meestal teveel zodat ik altijd wat extra porties uit de vriezer kan halen.

2 1/2 paprika, 1 ui gesnipperd, teen knoflook fijn gehakt, snuf chilivlokken, 1/2 courgette in blokjes, 25 gram ongekookte rijst of 1 portie gekookt, 1/2 bakje champignons klein gesneden, 1/2 blik tomatenblokjes, peterselie fijn gesneden, olie, peper en zout, fetablokjes (optioneel).

Oven op 200 graden.

Halveer 2 paprika's in de lengte en leg ze in een ovenschaal. Snij de halve paprika in blokjes. Kook de rijst.

Verhit wat olie in een pannetje en fruit ui en knoflook. Voeg paprika, courgette en champignons toe en breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.

Voeg de tomaatblokjes en rijst toe en bak op hoog vuur. Schep de verse peterselie erdoor. Vul de paprikahelften met het rijst/groentemengsel. Als er wat rijst naast valt is dat helemaal niet erg.
Verkruimel de feta over het gerecht en zet 20/25 in de oven.

Serveer met een salade

Bron: Jamie Oliver

(De andere helft van het blik tomatenblokjes doe ik in een bakje en vries het in.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen