donderdag 3 september 2015

Kruidkoek

400 gram meergranenmeel (Demeter), 200 gram oerzoet, 250 ml sojamelk, 2 el (ongezoete) appelmoes, 2 el speculaaskruiden, snuf zout, scheut citroensap, 1 tl bakingsoda, 1 tl bakpoeder, scheutje gembersiroop of 1 tl poeder, handje walnoten, handje hazelnoten, hand rozijnen.

Oven op 160 graden

Doe bloem met sucanat (klontjes even losmaken) zout, bakpoeder, bakingsoda en speculaaskruiden in een kom.

Voeg sojamelk, citroensap, gemberstroop en appelmoes toe en meng alles door elkaar.

Schep het beslag in een siliconen cakevorm en bak 1 uur in de oven. 

Prik met een stokje in de koek om te kijken of het gaar is. Laat nog een minuut of 5 afkoelen in de oven en haal de koek er dan uit. Laat verder afkoelen op het aanrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen