woensdag 2 september 2015

Pasta met kaassaus, sperzieboontjes en speckjes

200 gr pasta naar keuze, 150 gram sperziebonen, 2 tomaten, 75/100 gram blauwe kaas, half bakje (soja/rijst) kookroom,half bakje speckjes (Vegetarische Slager), hand pecannoten, 1 rode ui, teen knoflook, peper, olie.

Snij sperzieboontjes in stukjes van 2 cm, snipper de ui en de knoflook, snij tomaat in blokjes.

Fruit ui en knoflook in een beetje olie. Voeg boontjes en tomaatblokjes toe. Voeg de kaas en de kookroom toe en eventueel wat water als de saus te dik wordt. Breng op smaak met peper. Roer goed door en breng aan de kook.
Laat een kwartiertje pruttelen. De boontjes moeten nog een beetje knapperig zijn.

Rooster de pecannoten een paar minuten in een droge pan. Schep de noten uit de pan en verhit er wat olie in. Bak de speckjes tot ze knapperig worden. Schep de speckjes uit de pan.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Zodra de pasta beetgaar gekookt is schep je ze bij de boontjes. Roer goed door en laat nog even op hoog vuur goed warm worden.

Schep de pasta in borden en strooi de speckjes en pecannoten over de pasta

Bron bewerkt recept: Koken met aanbiedingen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen