dinsdag 8 september 2015

Tomaten risotto met een Griekse twist

2 personen
-3 trostomaten, olijfolie, oregano, peper en zout

- plak feta, oregano, peper

- 150 gram arboriorijst, 1 ui, teen knoflook, half bosje peterselie steeltjes verwijderd en fijn gehakt, 3 handjes verse wilde spinazie fijn gehakt, oregano, 1/2 pak pasata, klein glas witte wijn, 400-600 ml kokendhete groentebouillon, 1 laurierblaadje, peper uit de molen

Begin met de tomaten, dat duurt het langst en maak meteen een heleboel, want ze staan 2 uur in de oven dan heb je de volgende dag nog wat voor in een salade of voor op een broodje.

Oven op 150 graden
Halveer de tomaten en besprenkel ze met peper, zout, oregano en olijfolie. Leg de tomaten op een bakblik en laat ze 2 - 2 1/2 uur in de oven roosteren.

Snij de feta in blokjes en bestrooi ze met oregano en gemalen zwarte peper. Zet weg tot gebruik.

De risotto : snipper de ui en de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de risotto toe met oregano en laurier roer tot de rijstkorrels glazig zien. Voeg de wijn toe en roer goed tot de wijn helemaal verdampt is. Voeg de pasata toe en roer goed door.

Begin nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe te voegen en blijf constant roeren. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. Dit duurt ongeveer 25 minuten totdat de rijst gaar is maar nog wel een stevige beet heeft. Verwijder het laurierblaadje

Voeg de spinazie en peterselie toe aan de rijst en laat de spinazie helemaal slinken. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en druppel er wat olijfolie over.

Schep de risotto in borden en leg de gegrilde tomaten en de blokjes feta op de risotto.

Bron bewerkt recept: Vegatopia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten