dinsdag 1 september 2015

Warme pasta salade met oven geroosterde groenten en walnoot/rozijndressing

Pasta: 1 aubergine in blokjes, 1 courgette in blokjes, 1 rode ui in ringen, 4 tenen knoflook, 1 paprika in blokjes, 1/2 bakjes champignons in stukken, flinke hand kerstomaatjes, klein blikje kikkererwten uitgelekt en afgespoeld, 200/300 gram pasta, handje olijven, paar blaadjes verse basilicum.

Dressing: handje walnoten, handje rozijnen, scheutje balsamico azijn, kneepje citroen, teen knoflook, peper, zout, beetje water.

Oven op 220 graden

Maak eerst de dressing. Doe alles, behalve het water, in een keukenmachine en pureer helemaal glad. Voeg net zoveel water toe tot je een mooie dressing hebt maar het moet niet te dun zijn. Bewaar de dressing tot gebruik in de koelkast in een glazen potje. Wat je overhoud kan je voor een andere keer bewaren.

Leg de aubergine en courgetteblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ui er op. Stop de teentjes knoflook ertussen. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel er een klein beetje water over en zet de bakplaat in de oven. Hussel na een kwartiertje de groenten door en voeg paprika, champignons en kerstomaatjes toe. Zet nog een kwartiertje terug in de oven.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Meng zodra de pasta beetgaar is kikkererwten, bascilicum en olijven door de pasta. Schep dan de groenten door de pasta en sprenkel er wat dressing over.

Bron bewerkt recept: Fat Free Vegan Kitchen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten