maandag 5 oktober 2015

Appelkruimelmuffins

Topping

40 gram bloem, 55 gram suiker, 1/2 tl speculaaskruiden, snufje zout, 3 el zonnebloemolie

Muffins 12 stuks

225 gram bloem, 55 gram suiker, 1 el bakpoeder, 1,5 tl speculaaskruiden, snufje gemalen nootmuskaat (moet eigenlijk kruidnagel poeder zijn maar dat heb ik niet in huis) snufje zout, 200 ml appelsap, 1 el appelazijn, 75 ml zonnebloemolie, 1 tl vanille extract, 1 grote appel, muffinpan, 12 (siliconen) vormpjes

Oven op 180 graden. Doe de vormpjes in een muffinpan.

Meng voor de topping de droge ingrediënten, Roer de olie erdoor en wrijf met je vingers tot kruimels.

Schil en rasp de appel. Zet even weg.

Meng de droge muffin ingrediënten en maak een kuiltje in het midden. Voeg appelsap, appelazijn, vanille extract en zonnebloemolie toe. Schep de geraspte appel erdoor.
Meng goed maar overmix niet.

Schep het beslag in de vormpjes en strooi de kruimels erover. Zet de muffinplaat op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.

Bak 22-25 minuten

Bron - VeganChallenge

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen