zondag 4 oktober 2015

Bananenbrood met dadels

1/2 cup oerzoet, 2 cups meergranenbloem, 1 tl bakpoeder of bakingsoda, scheutje citroensap, 2 tl koek/speculaaskruiden, 6 ontpitte dadels in stukjes, 3 grote rijpe bananen, 3/4 cup sojamelk

Oven op 180 graden
Meng de droge ingrediënten. Schep de stukjes dadel erdoor.
Prak banaan met sojamelk en citroensap. Meng banaanmengsel door de droge ingrediënten maar overmix het geheel niet.

Schep het beslag in een cakevorm en zet in de oven. Bak het brood in 50/55 minuten gaar en bruin.
Hou je oven altijd in de gaten want niet iedere oven is hetzelfde. Prik met een stokje in het brood om te kijken of het gaar is, anders nog even terug zetten en na 5 minuten weer prikken.

Bron bewerkt recept: Veganbaksels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten