dinsdag 13 oktober 2015

Dadel-havermout koek

Vulling: 
200 gram ontpitte dadels, 1/2 cup water 
tl kaneel 
scheutje citroensap

Koek: 
1 grote rijpe geprakte banaan
1/4 cup appelmoes
2 el oerzoet
1 1/4 cup havermout
1 1/4 cup tarwemeel
1/2 el bakingsoda
1/4 cup kokend water

Oven op 180 graden. Bekleed een klein ovenschaaltje met bakpapier.

Meng alles voor de dadelpuree in een pannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en prak de dadels grof met een vork of pureestamper.

Meng banaan met appelmoes en oerzoet. Meng havermout met het meel. Meng de bakingsoda met kokend water (let op, dit gaat schuimen)

Meng het banaan mengsel met havermout/meel en bakingsoda. Roer goed door elkaar, het wordt een stevig deegje. Verdeel het deeg in 2 porties.

Leg een laag deeg op de bodem van het schaaltje en druk stevig aan. Schep de dadelpuree er op en druk dan de rest van het deeg op de puree. (ik doe dit met natte handen dan laat het deeg zich beter bewerken)

Zet de koek in de oven en bak 25 minuten.
Laat de koek zodra hij uit de oven komt afkoelen en snij in 12 blokjes

Bron: PlantPlate Recipes





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen