vrijdag 30 oktober 2015

Kisir met gegrilde groenten

3-4 personen

Kisir 

350 gram bulghur
olijfolie
1 grote ui fijn gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 el tomatenpuree
chilivlokken, 1/2 tl sambal
1 1/2 tl komijnpoeder
3 pomodore tomaten in kleine blokjes gesneden
1 kleine komkommer in kleine blokjes gesneden
1 1/2 el granaatappelstroop
citroensap
handje verse fijngesneden peterselie
zout

Gegrilde groenten (Gebruik dat wat je in huis hebt en kwijt wil)
ui
tomaat
paprika
courgette
champignons
aubergine
wortel
knoflook
olie
peper en zout

Bereid bulghur volgens gebruiksaanwijzing op het pak
Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook een paar minuten tot ze zacht worden
Roer tomatenpuree, sambal, chilivlokken en komijnpoeder door het uienmgsel en bak 2-3 minuten mee.

Roer het uimengsel door de bulghur. Schep dan de tomaatblokjes, komkommerblokjes, granaatappelstroop, citroen en peterselie door het mengsel. Laat op smaak komen.

Oven op 200 graden

Snij de groenten in blokjes. Doe de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper, zout en knoflook.

Hussel alles goed door en bak de groenten 20/25 minuten in de hete oven.

Serveer de groenten bij de kisir.

Wij aten er nog een plantaardig worstje van Dee's bij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten