woensdag 7 oktober 2015

Mokka koekjes

15 stuks

115 gram bloem, 1/4 tl bakpoeder, 15 gram cacoa, 125 gram bruine basterd suiker, 1 el oplos espresso, 125 gram plantaardige boter, 50 gram havermout.

Oven op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zeef bloem met cacoa en bakpoeder in eengrote kom. Voeg de suiker toe en meng goed.
Los de espresso op in een el kokend water en roer dit door het bloem mengsel. Voeg de boter en de havermout toe en kneed goed door.

Maak 15 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat met een grote tussenruimte en druk ze wat platter. 

Bak de koekjes 15 minuten in de oven, Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen op de plaat. Bewaar in een goed afgesloten koektrommel.

Bron: Veganistisch Koken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten