maandag 12 oktober 2015

Nasi

Altijd weer een fijn gerecht om van je groente restjes af te komen en het is nog lekker ook!


150 gram basmati rijst
1 teen knoflook
1ui
1 preitje
1 kleine wortel
5 champignons, 
1/2 rode paprika
handje taugeh
1/2 Chinese kool
1 el doperwten
1/2 tl djintan
2 tl kerriepoeder
scheut sojasaus of tamari
1/2 tl koenjit
1/2 tl ketoembar
1 tl sambal
zonnebloemolie

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak en laat afkoelen. Misschien heb je nog genoeg rijst over van een andere keer...
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in dunne ringetjes en was grondig. Snij champignons, paprika en wortel klein. Snij de Chinese kool in reepjes en gooi de harde nerven weg.

Verhit wat olie in een grote bakpan of wok. Fruit ui en knoflook. Voeg de rest van de groente toe en bak een paar minuten op hoog vuur. 

Breng op smaak met sojasaus, sambal, ketoembar, koenjit, djintan en kerriepoeder. Schep dan de rijst door het groentemengsel en bak nog een paar minuten op hoog vuur. Proef of alles goed op smaak is en anders naar eigen smaak nog iets toevoegen

Serveer met pittig gebakken tempeh, augurkjes, zilveruitjes, casavechips en saté saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen