woensdag 28 oktober 2015

Spaghetti in romige tomatensaus

2 personen

200/250 gr penne, 
1 cup fijngehakte zongedroogde tomaten
3 el olijfolie
1/3 cup bloem
31/2 cup plantaardige melk
1/4 cup edelgistvlokken
2 el tomatenpasta
zout, snufje rode pepervlokken
knoflook
bascilicum gedroogd of vers

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Roer de helft van de zongedroogde tomaten door de pasta.

Maak in een andere pan een roux van olie en bloem. 
Verwarm de olie en roer de bloem erdoor. Bak op zacht vuur 3-5 minuten, voeg dan de plantaardige melk toe, edelgist, tomatenpasta, zout, knoflook, bascilicum en rode pepervlokken.

Breng aan de kook en blijf goed roeren zodat klontjes verdwijnen en het mooie dikke saus wordt.
Roer de rest van de zongedroogde tomaten door de saus. Pureer de saus met een staafmixer.

Schep de saus door de pasta, laat alles nog even goed heet worden.
Serveer in borden met wat geroosterde pijnboompitten.

Bron: Chloe's Vegan Italian kitchen- Chloe Coscarelli




Geen opmerkingen:

Een reactie posten