maandag 26 oktober 2015

Pompoenbrood met cranberries en pecannoten

2 cups tarwemeel
1 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl bakingpowder
1/4 tl zout
1 cup pompoenpuree
1 cup gele basterdsuiker
1/2 cup zonnebloemolie
1/2 cup sojamelk + 2 el sojamelk
vanille extract
1 tl kaneel
1/4 tl speculaaskruiden
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl gemalen nootmuskaat
2/3 cup gedroogde cranberries
handje pecannoten in stukjes gebroken

Oven op 180 graden, Vet een cakevorm in met wat olie of leg er bakpapier in.
Meng meel met zout, bakpoeder en bakingpowder.

Meng in een andere kom pompoenpuree, suiker, olie, sojamelk, vanille extract, kaneel, speculaaskruiden, gember en nootmuskaat.

Meng de natte ingrediënten bij de droge. Schep de cranberries en pecannoten door het beslag en meng alles nog een keer goed door.

Schep het beslag in de cakevorm en bak 60 minuten in de hete oven.

Prik met een cocktailprikker om te kijken of het brood gaar is, anders nog even in de oven laten staan.
Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd.

(Zo af en toe kook ik een hele pompoen, pureer het tot puree en maak er porties van die ik invries. Heb je altijd pompoenpuree voor handen.)

Bron: 1000 Vegan Recipes- Robin Robertson

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen