zondag 18 oktober 2015

Vegan smoor ajam

2 bakjes kipstuckjes (Vegetarische Slager of Vivera) 
paar draaien nootmuskaat uit de molen
2 kruidnagels
snuf peper
tl sambal
5 el ketjap A
2 grote uien gesnipperd, 
2 tenen knoflook fijn gehakt
kopje water
olie

Verhit de olie in een pan en fruit ui een paar minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en de rest van de ingrediënten behalve de kipstuckjes.

Breng het mengsel aan de kook en laat een paar minuten op hoog vuur koken. Zet het vuur laag en voeg de kipstuckjes toe. 

Laat nog een paar minuten zachtjes koken en zet het vuur dan uit. Laat minstens een uur op smaak komen, maar hoe langer het intrekt hoe beter het smaakt.

Serveer met rijst en sambal boontjes.

Bron bewerkt recept: Vegan Challenge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten