maandag 19 oktober 2015

Vindaloo met aardappel en spinazie

Voor de curry pasta  
           
1 el garam masala
3 tl komijnpoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl sambal
gemalen zeezout
2 el tomatenpuree
scheut witte wijnazijn
zonnebloemolie
Voor de rest van het gerecht

olie
2 uien gesnipperd
half blik tomatenblokjes
snuf suiker, snuf zout
650 gr aardappelen geschild en in blokjes gesneden
100 gr spinazie of snijbiet
verse koriander ter garnering

Verhit wat olie in een pan en fruit ui 10 minuten op laag vuur. Voeg garam masala, kerriepoeder, sambal, tomatenpuree en wijnazijn toe. Bak een minuut of drie maar zorg dat de curry niet verbrand.

Voeg dan de tomaatblokjes toe en 450 ml water. Breng op smaak met suiker en zout. Voeg de aardappelen toe en zorg dat alles onder water staan, anders nog extra water toevoegen.

Laat 20 minuten met de deksel schuin op de pan zachtjes koken. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus dik word.

Voeg spinazie toe en laat slinken. Bestrooi het gerecht met verse koriander en serveer met naanbrood.

Bron:  Vegan Sue Quinn



 
                                                    



Geen opmerkingen:

Een reactie posten