donderdag 29 oktober 2015

Wraps met gemarineerde tempeh, wortelsalade en pindasaus

2 personen

4 wraps,
2 wortelen geraspt
4 el geroosterde zonnebloempitjes en pompoenzaadjes
sla
1/2 puntpaprika in reepjes
paar el salademix van Kesbeke

Tempeh
250 gr tempeh in plakjes van 1 cm dik
1 el keukenstroop of ahornsiroop
1 el zonnebloemolie
1 el balsamicoazijn
1 el shoyu of tamari

Pindasausje
2 el pindakaas
2 tl rijstazijn
2 tl shoyu of tamari
2 el keukenstroop of ahornsiroop
2 el tahin
citroensap

Roer in een kom stroop, shoyu of tamari, zonnebloemolie, en balsamico door elkaar. Wentel de plakjes tempeh erdoor en zet opzij

Meng pindakaas met rijstazijn, shoyu of tamari, stroop, tahin en citroensap goed door elkaar. Zet opzij.

Verhit een droge koekenpan en bak de plakjes tempeh tot ze bruin zijn en karameliseren.
Verwarm de wraps en beleg met sla, wortel, paprika en salademix.

Leg de plakjes tempeh op de sla, giet de pindasaus erover en strooi de pitjes en zaadjes over het gerecht.

Rol de wraps op en steek vast met een prikkertje. Serveer overgebleven salade en pindasaus bij de wraps.

Bron bewerkt recept: Anna Jones- Een nieuwe kijk op eten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen